carolinamedc.blogg.se

Baka med det som finns

Kategori: Bakat

Det blev lite småskvättar kvar av det som användes till babyshowertårtan så jag passade på att göra lite småpyssel av det. Det blev 3 bakelser och en "minitårta". Minitårtan är lika stor som en bakelse men ser mer ut som en tårta :)
 
Eftersom att det är "rester" så innehåller denna choklad och hallonmousse, samt vaniljsmörkräm. Rosa marsipan runt om och sen toppad med grädde.
 
Samma sak i denna "minitårtan" ;)
 
 

Babyshowertårta

Kategori: Bakat

Idag har jag skickat iväg en babyshowertårta till en blivande tvåbarnsfamilj. Åh vad jag älskar att göra tårtor! Jag lägger verkligen ner allt på att få det så bra som jag kan och att se hur glada de som beställt tårtan blir är verkligen fantastiskt!

Den här gången blev det då en tårta som fylldes med hallon och chokladmousse. Sen spacklade jag den med vaniljsmörkräm för att inte marsipanlocket ska "svettas" och täckte sen med rosa marsipan och gjorde kantdekor i vig marsipan. Till sist gjorde jag marsipanrosor och en filt till bebisen att sitta på. Bebisen hade jag gjort tidigare i veckan för att den skulle hinna stelna till. Bebisen modellerades i Sugar paste.

Familjen var så nöjda med både smak och utseende och då är jag också nöjd :)

Rapport från BVC

Kategori: Stortjejen

Idag var det dags för BVC. Inte med Lillkillen utan med Stortjejen. Det var dags för treårskontrollen vilken hon "klarade" galant! Hon är redan uppe vid fyraårskunskaper på en hel del grejer så sköterskan var ganska imponerad :) Hon fick rita, sparka boll, hoppa, titta på bilder och lite sånt där. Vägdes och mättes gjorde hon också. Hon har blivit lång vår lille fis. 92 cm till sina nuvarande 13.2 kilo och kurvan såg jättebra ut. Nu är det år kvar till nästa gång. Så spännande att tänka på vad hon kan ha lärt sig till dess. Om hon tagit sig ur trotsfasen och är sen sån där harmonisk unge hon var fram till tvåårsdagen ;)
 


Höst...

Kategori: Allmänt

Samma bebis?

Kategori: Barnen

Hittade en body stortjejen hade på sig när hon var liten och ville prova den på lillkillen också för att ta en bild på dom och se hur lika dom egentligen är. Svaret? Ganska så lika ;)
 

Stortjejen 3 månader vs. Lillkillen 4 månader

Födelsedagstårta till mannen

Kategori: Bakat

Imorrn blir då mannen 28 år, gamle man ;) Fixade en tårta som han kan ta med till jobbet och bjussa på för att jag är en så snäll och omtänksam fru! Browniebottnar med jordgubbsmousse, färska jordgubbar och spacklad med chokladsmörkräm. Dom behöver nog inte äta nån lunch ;)