carolinamedc.blogg.se

Cakepops

Kategori: Bakat

Älskar att temabaka! Har ju redan slängt upp en bild på spökmaränger (som jag för övrigt håller på att göra en till omgång av i detta nu) och nu har jag även gjort klart två olika cakepops. Ja, eller innehållet är lika men utseendet olika ;) Dom är gjorda på Oreos och Philadelphia, doppade i mörk och vit choklad.

Fladdermössen är dekorerade med chokladvingar, finsk lakrits och vitt strössel. Ögonen är gjorda med en Smartie till iris och mörk choklad till pupill. Blodådrorna är ditmålade och är geléfärg som jag löst upp i lite vatten.

Halloweenbarn

Kategori: Barnen

Halloween idag. Först gången jag vetat i förväg vilket exakt dtum det inträffar...beror väl på att Stortjejen nu är så pass stor att dom uppmärksammar det på föris :) Jag tycker så klart det är superkul! Har fått klä ut båda barnen idag ;) Stortjejen skulle va "nåt läskigt" så hon fick bli skelett. Till Lillkillen sprang jag på världens sötste pingvindress så den sportar han idag :)

Marängspöken

Kategori: Bakat

Snart är det Halloween och det som bakas har nu det temat här hemma :) Idag blev det marängspöken. Mycket lätt och uppskattat av såväl barn som vuxna!
 
 
Du behöver (till ungefär en plåt):
3 äggvitor
225g socker
Några droppar citronsaft
1 krm vanilsocker (valfritt)
 
Gör så här:
  • Häll upp lite vatten i en kastrull och värm tills det sjuder.
  • Mät upp ingredienserna i en glas- eller plåtskål.
  • Sätt skålen över vattenbadet och börja vispa (man kan såklart strunta i att vispa över vattenbad också!).
  • Vispa tills man kan bilda toppar med marängnen som inte faller ihop.
  • Ta bort från vattenbadet och fyll upp marängnen i en spritspåse med rund tyll.
  • Spritsa toppar och för att göra "armar" så nudda marängen lätt med skaftet av en sked.
  • Sätt plåten med spökmarängerna i nedre delen av ugnen på 100 grader (med ugnsluckan på glänt) i ca. 2-3 timmar beroende på hur stora spökena är och hur "torra" man vill ha dom. Smaka på en för att se om de känns färdiga ;) Man kan också knacka på dom. Låter det lite dovt är de fortfarande sega.
  • Ta ut och låt svalna helt.
  • Smält lite choklad att göra ögon med.
  • Måla dit ögonen med en tandpetare eller spritsa dit dom med en liten spritspåse/pappersstrut.
  • KLART!
Easy Peasy, right!? :)

Pizzatortilla

Kategori: Provsmakat

Vi va ju på underBARA barnmässan helgen som var och väl där hämtade vi ut två stycken loppipåsar. I påsen fanns böand annat pizzatortilla från Santa Maria. Vi passade på att prova dom nu i veckan och det blev riktigt smaskigt! Körde klassiskt skinka, ost och champinjoner på, Stortjejen slapp svampen ;) Färdig tomatsås som finns att köpa inom samma koncept köpte vi också. På allt och in i ugnen i virka 5 minuter. Vilken grej asså, pizza på sammanlagt 10 minuter som dessutom var mumma! Hett tips till dom som gillar hemmapizza men tycker det är sjukt segt att göra egen botten. Detta kommer helt klart göras om, vi har ju ett paket bottnar kvar ;)

Säger upp mig...

Kategori: Barnen

Idag har jag en så sjukt dålig mammadag! Lillkillen har vaknat varannan till var tredje timme hela natten och tokskrikit. Det enda som hjälper är att amma. Kommer till ro och slumrar till nästa panikskrikande uppvak. Samma grej igen, mata, slumra. Jag får inte röra på mig, inte byta ställning eller vända på mig, då vaknar han, säker som amen i kyrkan! Det i sin tur leder till att jag varje natt får ont i kroppen och sover dåligt när jag väl får sova. 
 
Som om inte detta var nog så har Stortjejen trappat upp sin "trotsighet" några steg på skalan och ligger nu på ungefär überjävlig större delen av sin vakna tid. Jag vet att det inte är nåt hon gör med vilja (oftast) men det hjälper ju inte mig, det är ju sjukt jobbigt ändå! I morse tog frukosten (en liten smörgås med över och underhalva + en miniyoghurt) 70(!!!!) minuter att få i sig. Det ska lekas, det ska pillas, det ska pratas, det ska sjungas, det ska trotsas, det ska vara motvalls, det ska...ska jag fortsätta? Till en början har man ju orken med att vara pedagogisk och jadajada men när inte ens det hjälper, Lillkillen gnäller för att han har tråkigt, samtidigt som man själv ska få i sig frukost då börjar tålamodet att tryta! Jag kan ju inte sitta där hela morgonen och truga med henne heller utan Lillkillen ska bytas på och kläs, jag vill gärna ha lite kläder på mig och kanske till och med hinna dra några borsttag genom håret. Dessutom ska Stortjejen kläs på, borstas och sättas upp hår, borsta tänder och kissas innan det ska lämnas på föris. Vi går redan upp klockan 6.30-7.00 cirka när hon ska va på föris klockan 9!
 
Idag har även Lillkillen sovstrejkat fram till nu, nu sover han äntligen! Så lunchen fick hastas i medan han först låg på golvet och underhöll sig själv, sen blev det tråkigt och han fick sitta i stolen samtidigt som jag med ena handen skule sleva i mig soppa och med den andra prassla med diverse leksaker och även plocka upp dom när han slängt dom på golvet. Fatta lyxen av att äta lunch ifred!
 
Sen ska det hämtas på föris och i vanliga fall stannar vi i lekparken en timme eller en och en halv. Idag så regnar det och lekparkshäng är väl inte det man önskar en regnig eftermiddag så idag går vi hem i stället. Oavsätt om vi leker i parken eller går direkt hem så börjas det redan i trapphuset (har man tur så börjar det redan i hallen på föris) med gnäll, pip, skrik, jag kan inte, dumma mamma och så vidare. Så efter en redan tröttsam dag så fortsätter detta ända tills det är läggdags för unga fröken. Då mina vänner tar Lillkillen vid och allt börjar om från början...

Biohazardtårtor

Kategori: Bakat

Förra veckan var det återigen tårtdags. Denna gång skulle det fixas tre till utseendet likadana tårtor. Biohazardmärket var det som gällde. No problemo, I fix!
 
Två av tårtorna fylldes med hallon och vit chokladmousse, den andra fick choklad och blodapelsinmousse. Alla spacklades med vaniljsmörkräm, täcktes och dekorerades med marsipan. Jag gillar inte när tårtans kanter inte är dekorerade, tycker den ser naken ut då så jag la till lite där för att få ett mer färdigt resultat. Det blev gul och svart marsipan som formades till ett "avspärrningsband/tejp". Blev ganska nöjd för att va första gången. Man kommer alltid på saker att förbättra och det är det som är så roligt med tårtdekor, man lär sig nya saker hela tiden!
 

1 år som fru

Kategori: Kärlek

Igar hade mannen och jag varit gifta i ett helt år! Wow på det! Sjukt att tiden går så fort. Tänk att på våran bröllopsdag låg Lillkillen inne i min mage som en liten hemlighet för de flesta ^^ Familjen visste, var så illa tvungen då jag helt plötsligt hade fått usch och bläkänslor för svamp. Vi som skulle ha champinjonsoppa till förrätt =O Men det löste sig genom att soppan blev slät istället för med bitar i, så då kunde den slinka ner obemärkt. Asså på riktigt vilken sjukt god mat vi mumsade på den där kvällen... *dregglar*
 
Igår då. Dagen var bajs med en treårstrotsig liten skitunge (man kommer alla att uppleva dessa stunder...) som struntade i allt vad jag sa och skulle göra allt tvärt om eller bara stänga av öronen. Vägrade äta mat, vägrade hålla i vagnen i affären, fick ett utbrott på H&M (jag skäms inte ens längre) och petade på allt på ICA. Sen blev hon svinsur för att vi inte gick till bibblan som vi pratat om men hallå. Aldrig i livet att jag tar med mig en skrikig, trotsig treåring för att läsa böcker, samtidigt som Lillkillen var extra kinkig igår. Han började gråta så fort han inte kunde se mig och vägrade sova på eftermiddan så jag fick typ panikmåla naglarna och slänga på mig nåt i all hast innan barnens mormor kom för att passa vilddjuren under kvällen så att mannen och jag kunde gå ut och äta middag tillsammans. Självklart ösregnade det också ;)
 
Väl framme i stan skulle jag köpa en remsa för att kunna ta T-banan till Östermalmstorg. Det fick man minsan inte köpa i spärren (hallå, jag är i stan typ 2 gånger per halvår nu för tiden, hur ska jag kunna veta det?) utan vartvungen att tränga mig in på Pressbyrån tillsammans med massa hungriga resenärer som alla skulle ha korv med bröd. Pressbyrån vid T-banan är dessutom under ombyggnad så den var väl ungefär hälfen så stor som den annars är. Fick iaf köpt remsan och sen åkte vi vidare. Vi traskade till Nybrogatan 38 för at intaga middag. Lååång kö, fast vi hade rekat innan via telefon där de desperat sagt att det är luugnt idag, det är måndag, kom hit ni! Joho, jag tackar ja! FIck vänta i baren i ca. 30 min (vi dricker inte) innan vi fick plats, inte inne i restaurangen utan en fönsterplats bredvid två andra ut mot gatan. Well, inte det mest romantiska men det funkade ju det också :) Det var iaf väldans god mat så det var värt!
 
På vägen hem stannade vi på kvällöppna Hemköp vid Östermalmstorg och inhandlade frukost samt Cherimoya och Thailändsk mango. Shiiit va mangon va mums!
 
Så, efter en sjukt dålig dag blev det i alla fall en bra avslutning på våran första bröllopsdag. Nu ser vi fram emot nästa med lite äldre barn som förhoppningsvis är mindre trotsiga ;)
 

Chaitimes

Kategori: Provsmakat

Nu när det är höst och ruggigt ute kan jag äääntligen börja dricka chaite igen :) Det var så sent som förra året jag fick upp ögonen för chaite menendast det från Twinings! Alla andra som jag smakt har antingen nån konstig eftersmak eller smakat för starkt av någon krydda, gillas inte! Twinings dock är El perfecto :)

Popcorn snax

Kategori: Provsmakat

Jag har alltid varit emot att blanda popcorn och choklad, hallå, blä liksom! Sen såg jag denna nyhet från Marabou och kände hur dom kallade på mig av nån anledning. Trodde ju så köat att dom skulle va 130 gram av besvikelse men tji fick jag! De första v väl ingen höjdare kanske men det hindrar ju inte ett galet chokladsug så jag mumsade vidare. Och jag lovar ju fler jag åt desto godare blev dom! Nu älskar jag de underbart karameliserade och chokladsoppade popcornen :) Dessutom fastnar det hela tiden lite i tänderna så man kan sitta å suga på härligheterna i flera timmar (eller åtminstone tills man drar sig mot basrummet och borstar tänderna...)! Så hett tips, popcornsnax = awesome 👍

Morotskaka

Kategori: Bakat

Jag har verkligen tänkt att baka morotskaka huuuur länge som helst men det har aldrig blivit av! Nu är det i alla fall gjort. Ja, eller i torsdags blev det gjort men ändå ;) Det är verkligen stört gott! Utgick från ett recept men freestylade lite med smaken och la till både lite nejlika och muskot för att få smaken som jag ville. Toppade sen men cream cheese frosting, gott! Bitarna ser så nakna ut tycker jag så jag knåpade ihop små morötter av marsipan och la på toppen. Mycket finare :) Svårt att skriva ut ett recept då det blev lite på en höft men är nån jättesugen så kan jag försöka knepa och knåpa lite.
 

Mera bakat

Kategori: Bakat

Idag har jag tagit tag i morotskakan jag velat baka så länge :) Bilder kommer i morrn!

Önskepåsen

Kategori: Allmänt

Just nu har fina Ida en tävling på sin blogg där man, om man har tur, kan vinna en åkpåse från The Buppa Brand :) Har överlagt med mannen i huset och vi har till slut kommit överens om att den åkpåsen vi helst skulle sätta Lillkillen i under vintern är "Black Star". Så nu hoppas vi på att kamma hem vinsten i den här tävlingen så vi slipper tvätta den gamla åkpåsen som Stortjejen har använt :P Den är full med diverse överaskningar, hehe, eller kanske mest grus och sånt men ack så träligt att tvätta! Så heja oss!