carolinamedc.blogg.se

1-årskalas

Kategori: Bakat

Igår slog vi till med storkalas för Lillkillen som fyller 1 år imorrn! Hade kalaset hemma hos mor och far för att få plats med alla och för att de äldre ska kunna vara med med rullstolar, dåliga ben och rullatorer och allt sånt där. Det blev lite annorlunda fika med bullar (inte så ovanligt ;p), cakepops i två olika smaker, marsmallows på pinne doppade i choklad och strössel (mums), köpekakor (Ballerina Päronglass, hur goda!?) och sen tvåvåningstårta med tema Mumin. Vi körde lite två teman där på samma kalas...färg var ljusblå/ljusgrön/ljuslila, så fint och vårigt var det :) Och så Mumin då. Fick låna fina muggar från fina Alexandra att ställa grejer i, det blev topp, tack!
 
Hela förmiddan gick åt åt förberedelser. Allt skulle packas, barn skulle kläs (inte i kalaskläder än då men andra kläder. Man har väl vart med förr ;) ), tårtor skulle läggas ihop för det hann jag inte kvällen före. Sen mot Salem för att fixa färdigt allt. Mera tårtfix, dukning, rosetter skulle knytas, ballonger blåsas, serpentiner blåsas, barn bytas kläder på, dricka blandas, kaffe kokas, mamman skulle byta kläder. Ja käre nån, man fick inte ligga på latsidan inte! Men allt blev så bra till sist :) Vi dukade upp fikat på köksbordet på våra fina ljusblå prickiga dukar (ja just, tre teman hade vi, prickigt också, haha) och de flesta verkade nöjda med vad som bjöds. Några var väl lite tveksamma till de mer åt godisaktiga fikat men smakade på ändå ;) Det verkade som att det gillades för det blev inte mycket kvar!
 
 
 
När det hade mumsats bullar och kakor och diverse var det då dags för höjdpunkten. Tårtan! Lillkillen var väldigt sugen och var inte alls glad över att behöva vänta på att få hugga in i smaskigheterna som stod framför honom på bordet. Mumin är en storfavorit här hemma så det var lite av ett självklart val.
 
 
 
 
Ja han gillade tårtan i alla fall :) Det var annat än när Stortjejen fyllde 1 vill jag lova. Hon var väldigt misstänksam mot just tårtan ;) Lillkillen glufade i sig med god aptit men föll inte direkt för marsipanen, haha.
 
 
Efter tårtätandet så var det dags för presentöppning. Inte så spännande i början men sen var det kul, speciellt att riva i pappret :) Han fick många fina saker som han leker med för fullt med här hemma (ja, Stortjejen lånar hon också ;) )! Han älskar sin bil som han kan åka på, fast mest går han omkring med den för han har inte riktigt fattat hur man kommer upp på den :)
 
 
 
 
 
Så efter en lång och lyckad kalasdag, däckade huvudpersonen i bilen på väg hem :) Lilla skrutten som snart är ett helt år!
 
P.S. För exakt ett år sen hade jag svaga värkar nu och runt 1-tiden på natten åkte vi in :) Känns som så nyss men ändå länge sen...D.S.
 

Kommentarer

  • Victoria Sameland säger:

    Vilket härligt kalas ni hade!! Otroligt att ett år har gått...kram

    Svar: Ja det var mysigt! :) Helt galet att han blir ett år. Det här "första året" gick snabbare än det förra!
    carolinamedc.blogg.se

    2013-05-05 | 17:08:20

Kommentera inlägget här: